BENVINGUTS

ÉS BO FER-SE GRAN, PERÒ ÉS MÉS GRAN FER-SE BO.

dilluns

SANTA ÚRSULA: LES VERGES BUNYOLS

Els bunyols són un menjar tradicional en festes populars de les Illes Balears. Són molt típics els de la Revetlla de les Verges, el 20 d'octubre. En aquestes festes era tradició que els al.lots fadrins festegessin les dones fadrines i els oferissin cançons, flors i música, mentre que aquestes els oferien aquests bunyols i vi dolç. Donant així un bon exemple, afectiu, simpàtic i amable de com relacionar-nos.
Els bunyols tenen forma d'anell i solen contenir patata o moniato (o ambdues coses), ous, farina, aigua, llevat i oli. Es mengen tebis i coberts de sucre o de mel. És un gust veure les padrines preparant-los i encara millor menjar-los en companyia dels/les amics/gues. 
L'arrel religiós d'aquest dia el trobam a la història de Santa Úrsula i la llegenda de les 11000 verges. Úrsula era la filla d'un rei d'Anglaterra a l'edat mitjana que durant un viatge cap a la ciutat de Roma va ser segrestada amb les seves donzelles pels huns (poble bárbar governat pel famós Atil.la). Aquests feren propocicions poc adequades per a unes dones tan distingides i s'estimaren més morir juntes que cedir davant Atil.la. Són considerades mártirs per estimar-se més morir que ofendre la seva llibertat i dignitat. Avui en dia, com hem explicat al principi, la saviesa del poble dona un caire molt més afectuós a la història.
Santa Úrsula
    A la classe de reli hem estudiat l'origen i sentit d'aquesta festa i hem fet unes feines. Com sempre, també hem relacionat, la història de la llegenda amb els valors que representen Úrsula i les donzelles, dones valentes, lliures, dignes, nobles..... amb el concepte actual de bulling, on també persones abusen d'altres. 

TASCA 1          TASCA 2

Click enllaços per descarregar les tasques

1 comentari:

  1. Lucía Díaz-Ufano Pleguezuelos9:35

    M'agradat bastant l'historia de na Santa Ursula

    ResponElimina